Гід вікендом у Generator
14 листопада

KYIVNESS розташується у просторі коворкінгу Generator, що зберіг оригінальний конструктив історичної локації — оголену будівлю з колонами, стелею та подекуди підлогою в її первозданному вигляді. На першому поверсі буде відкрита лекторій-зала для гостей події, на другому поверсі — бістро, курований маркет відбудеться на третьому поверсі коворкінгу.

Українська кераміка, люксові бренди та знахідки з усього світу: резиденти презентують потужні колекції. Серед артефактів проєкту «Горщя» — косівська кераміка, васильківська майолика, вироби Львівської кераміко-скульптурної фабрики, відома опішнянська кераміка. У Meraki objects можна знайти підбірку української старовинної кераміки переосмислену в сучасних реаліях та текстиль для дома з домотканих тканин.

Поціновувачів люксу чекає корнер Trends Hunters — платформи для ресейлу люксових брендів. Кожна річ проходить перевірку командою аутентифікаторів та за допомогою сервісу Entrupy. У добірці Trends Hunters є останні колекції та найцінніші речі від Hermes, Chanel, Louis Vuitton, Cartier та Rolex за вигідною ціною. Доступний вінтаж за базовими цінами — серед селекцій корнери з піджаками, светрами та повною екіпіровкою для осіннє-зимового періоду. Можна знайти спідниці та шарфи Acne studios, взуття Celine, Helmut Lang, прикраси та приємні класичні дрібниці накшталт чорної косметички Prada.

Найбажаніший сейл від Litkovska та Bobkova з колекцій минулих сезонів зі знижкою до -50, -90% доповнить велика локальна селекція: светри Feb, чоловічий одяг KseniaSchnaider та Why me, добірка української косметики від «Вауч», якісний одяг для активного життя від Newborn Kyiv та добірки книг та журналів від амбасадорів Ist publishing, Bloop books.







Декор, аромати для дому та вінтажний посуд презентовані проєктами Kult та Aroma Buro. У зоні в стилі модерн від магазину “Bloha” запрошуємо відпочити та погортати книжки або обговорити колекцію улюблених платівок від Play vinyl та Vinylotheka. Вінтажна добірка Givenchy, Hermes, YvesSaintLaurent презентована Kepler vintage, Equal, Poetry in objects, Overnude.

У корнері від спортивного клубу Smartass можна знайти колекцію спортивного одягу з перероблених пластикових пляшок, зібраних в океані. Зібрані пляшки сортуються, подрібнюються і, після видалення небажаних домішок, піддаються плавці. Отриманий гранулят обробляється для отримання ниток і тканини Repreve, що стала основою колекції.

Також до лайн-апу вікенду повертається лекторій: велнес, ментальне здоров‘я, література, кіно, експозиція унікального українського традиційного одягу та практика з саунд хілінгу.

Вікенд відкриває Яна Сибіга, велнес підприємниця, книжковий ентузіаст, що має за плечима американську маркетинг освіту та кар‘єрний досвід. Яна є засновницею першої студії з гарячим стретчингом, барре та пілатесом в Україні “Integral” та велнес-платформи “Integralist club”. Під час лекції розглянемо найдієвіші інструменти для підтримки організму в стресі: техніки дихання, харчування та добавки, спорт, медитації, психологічні та фізичні практики, звукову терапію.

На лекції-експозиції колекції Олександри Глибіної можна побачити унікальний український спадок. Сорочки з регіону Буковини, Гуцульщини, Наддніпрянщини, яким більше 100 років, плахти, керсетки, попружки, рушники й хустки.

«Моя мета зробити вас свідками великої краси та артефактів української культури, які пережили першу та другу світову війну, переживають війну зараз. Ми не боїмося відстоювати право на свою землю, культуру, мову, традиції та життя. Бо допоки існує спадщина — існуємо й ми».

О 15.00 запрошуємо на лекцію з української літератури від Богдани Неборак — редакторки The Ukrainians, журналістки, менеджерки культурних проєктів. Богдана — співавторка подкасту про культуру «Наразі без назви». Після 24 лютого ми всі запитуємо себе, що значить бути українцем саме сьогодні, саме тепер. Найкраще відповідає на це культура, а найкомфортніше «з олівцем» шукати відповіді у літературі, яка століттями пояснює визначальні риси українців, рефлектує українську історію, мотивує на нові проєкти і створює простір для особистих відкриттів.

Завершує суботній лекторій Діана Фесенко, проєктна менеджерка "Laska" — соціального та благодійного проєкту, який заснований для зміни культурного ландшафту та благоустрою Києва. Мета "Laska" — формування спільноти людей, об'єднаних ідеєю усвідомленого споживання, та сприяння вирішенню локальної екологічної проблеми, даючи речам нове життя. Діана поділиться, як благодійні організації функціонують під час війни, як бізнес допомагає ВПО та ЗСУ. Лекція буде корисна для всіх, хто цікавиться розвитком сталих екологічних проєктів та підприємцям.

В неділю, 20 листопада, стартуємо з надихаючої зустрічі з Катериною Глушко та Мариною Піскун. Вони — тренерки у клубі Smartass, з міжнародною сертифікацією International Ballet Barre Fitness Association (США). Поговоримо про тренування Barre, що поєднує функціональне тренування, грацію балетних позицій, статичне навантаження, пілатес та стретчинг.

Продовжить лекційній лайн-ап Інна Гордєєва, кінофрік. Інна навчалась на акторському факультеті, а потім на магістратурі «медіа-коммунікації», де її спеціальностю була «Пропаганда в кінематографі». Інна також була гострайтеркою ютуб-блогерів, читала лекції в «Планеті Кіно». Ми поговоримо про те, як зароджувався кінематограф в Україні. Про яскраві кіноскарби, основні риси та ознаки нашого кіно, які повинні знати кожен українець і українка.

Фінальний акорд 29 едішену — саунд хілінг з Олександрою Глибіною, інструкторкою з йоги і сертифікованою звукотерапевткою.

З одного боку, звукотерапія — це вид забутої стародавньої медицини, оскільки в багатьох культурних традиціях було закладено ідею того, що доторкнутися до витоків буття можна через звук. Можна сказати, що звукотерапія — це зцілення людини звуком. Простими словами, це практика глибокого розслаблення і гармонізації внутрішнього стану. Звучання сакральних інструментів допомагає тілу і психіці налаштуватися на нашу природну частоту.

У практиці Олександра використовує ковані старовинні і сучасні співаючі чаші, тибетські тінгша, дзвіночки, гонг з Непалу, українські інструменти – “Шум струмка”, дів'ю, – всі вони мають різну частоту звучання. Наприклад, частота ритуального тибетського дзвіночка Гханта — понад 3700 Гц, частота непальських старовинних чаш — 188–1242 Гц. Гонг звучить нижче всіх інструментів, він часто підіймає певні пласти з підсвідомості, яким давно потрібно було дати вихід. Олександра довго збирала свій гармонійний працюючий сет, і продовжує поповнювати колекцію під час пошуку свого звучання.

Реєстрація на лекції та саунд хілінг.

Із приємних бонусів для гостей KYIVNESS вікенду:

— знижка на чистку одягу у мережі еко-чисток KIMS -40%;

— пригощаємо корисними батончиками Fizi гостей лекторію.

Квитки можна придбати на вході: 200 грн/день.

ДАЛІ
Замовити